5. Oktobra 2021.

Pomalo je napeto u Ljubljani; Postavljene metalne ograde, policija i obezbjeđenje na aerodromu

Big Portal

Naime za danas su u Ljubljani najavljeni anti-vladini protesti i blokada ulica.

Proteste su najavile opozicione stranke, a zbog mera koje je vlada uvela protiv širenja koronavirusa, smatrajući da su protivustavne, a glavni organizator, stranka Resnica pozvala je građane da prilikom okupljanja budu mirni, prenosi slovenačka N1 televizija.

U međuvremenu, vlada Slovenije je zbog najavljenih protesta donela uredbu kojom se tokom protesta ograničava kretanje u Ljubljani, na Bledu i na Brdu kod Kranja, što je prvi put u istoriji te zemlje da je tako nešto učinila, piše portal 24UR.

Kako se navodi, jedino nije precizirano u kojim delovima Ljubljane, Bleda i Kranja.

Policija je apelovala na učesnike najavljenog protesta da ne donosi “opasne predmete” i da ne dovode decu.

U Ljubljani se mogu videti metalne ograde oko Trga Republike i oko parlamenta, kao i na Prešernovom skveru, Miklošićevom putu i ispred hotela Interkontinental.

Postavljeno je i veliko obezbeđenje na aerodromu, a strane delegacije koje dolaze na samit koristiće stari putnički terminal i tako biti potpuno odvojene od ostalih putničkih letova, prenosi Televizija Slovenija.

Najavljeno je i naizmenično zatvaranje puteva izmedju Ljubljane-Bleda i Brda, a na više putev zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, pre svega kamione.

Samit EU-Zapadni Balkan trajaće dva dana i na njemu učestvuje 44 delegacije sa po osam članova, odnosno biće ukupno 352 učesnika što je do sada najveći samit u Sloveniji u istoriji te zemlje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare