8. Novembra 2022.

Poljski političar razbjesnio javnost izjavom o ženama: “Krive su za nizak natalitet zato što…”

Big Portal

Kačinjski, šef vladajuće stranke Pravo i pravda (PiS), izjavio je da je uzrok niskog nataliteta to što žene piju, piše agencija dpa. Levica je u ponedeljak najavila da će podneti tužbu etičkom odboru parlamenta.

Prosečna stopa nataliteta u Poljskoj u 2020. bila je 1.4 deteta po ženi. U Nemačkoj je 1.5, a u Francuskoj 1.8. “Kada bi devojke, mlade žene, pile kao njihovi muški vršnjaci do 25. godine, tada ne bi više bilo dece”, rekao je 73-godišnji političar, prenela je agencija PAP.

“Vrhunac mržnje prema ženama”

Kačinjski takođe tvrdi da bi mušakrce smatrao alkoholičarima ako neumerno piju 20 godina, dok za žene postavlja parametar na dve godine. Političar opozicione levice, Robert Biedron smatra da su te izjave “sramota”.

Supruga poljske fudbalske zvezde Roberta Levandovskog Ana Levandovska odgovorila mu je na Fejsbuku: “Dosta je! Ljuti me kada vidim da političari neutemeljeno optužuju žene umesto da rešavaju prave probleme.” Fitnes-trenerica Eva Čodakovska, jedna od najpoznatijih influenserki u Poljskoj, rekla je da se radi o “vrhuncu mržnje” prema ženama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare