Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Gradišci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Gradišci

Poloprivrednici jutros su traktorima blokirali carinski terminal u Gradišci kako bi ukazali na potrebu da se zaštiti domaća proizvodnja.

Poljoprivrednici su jutros blokirali carinski terminal u Gradišci, jer od nadleđnih institucija Bih traže zaštitu domaće proizvodnje.

Blokadu graničnih terminala poljoprivrednici oba entiteta najavili su prethodnih dana, zbog nezadovoljstva prekomjernim uvozom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

  • Naši zahtjevi su jasni – zaštita domaće proizvodnje, uvođenje prelevmana i carina, i smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca – izjavio je sinoć Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice, gostujući u Dnevniku 2 BN TV.

Bakajlić je rekao da je Organizacioni odbor donio odluku da se blokiraju dva granična terminala , terminal sa prelaza Rača i Pavlovića most koji je u Dvorovima, a i da se blokira terminal u Gradišci.

  • Mi smo se obraćali svim resornim ministarstvima i ministru Košarcu, ali oni do sada nisu ništa učinili da zaštite domaćeg proizvođača. Oni imaju potpuno drugačiji stav od nas, hoće da nas što više razjedine, da nas posvađaju da bi mogli da s nama manipulišu. Ovdje je sve jasno, uvoznički lobi radi u sprezi sa politikom”, kaže Bakajlić.

On je istakao da pojedini poljoprivrednici, ako ne dođe do rješenja, traže da se blokiraju svi granični prelazi.

Podijelite vijest: Facebook Twitter
Komentari / 0

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar