Politiko: Odlaže se? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Politiko: Odlaže se?

Proba inauguracije budućeg predsednika SAD Džoa Bajdena, zakazana za nedelju, biće odložena iz bezbednosnih razloga, izvestio je portal Politiko.

Prema tim navodima, proba je sada odložena za ponedeljak, a Bajdenov tim takođe je otkazao putovanje novog predsednika iz Vilmingtona, u državi Delaver, u Vašington, planirano za ponedeljak zbog povećane zabrinutosti za njegovu bezbednost, navodi Politiko.

Tim novog predsednika danas nije odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar u vezi s ovim informacijama.

Direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej rekao je ranije da FBI istražuje pojedince koji bi mogli ugroziti bezbednost inauguracije.

Bajden je zatražio je od Lize Monako, svog kandidata za zamenika državnog tužioca i savetnicu za borbu protiv terorizma bivšeg predsednika Baraka Obame, da bude privremeni savetnik za unutrašnju bezbednost.

Predsednička inauguracija,koja je zakazana za 20. januar, tradicionalno privlači stotine hiljada posetilaca u Vašington, ali sada je ona predviđena dosta skromnije, zbog pandemije kovid-19.

Zvaničnici su upozorili na novu mogućnost za oružane proteste u Vašingtonu tokom ceremonije, nakon prošlonedeljnog napada na Kapitol u Vašingtonu od strane pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa u kojem je poginulo pet osoba, navodi agencija.

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar