21. Januara 2020.

Politika umiješala svoje prste i u polaganje vozačkih ispita

Big Portal

Od 26. decembra u Zvorniku nema polaganja za vozačku dozvolu. Iako su kandidati položili testove i prošli potrebnu obuku, pred komisiju za polaganje vozačkog ispita ne mogu, što se, kako kaže Dragoje Ivanović, ne pamti.

Ivanović, dugogodišnji je instruktor vožnje, tvrdi da je politika kriva za sve, jer je, kako kaže, Ministarstvo prosvjete pripalo Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića te je ova partija u Zvorniku formirala novu komisiju za polaganje vozačkog ispita.

Instruktori auto škola obraćali su se nadležnim i dobili obećanje da će to biti riješeno. Nezadovoljni šturim odgovorom iz vlade odlučili su sa autima na ulicu.

“Oni su sada postavili svoje, svog predsjednika, svog sekretara, nove članove komisije. Najvjerovatnije, mi ne znamo tačnu informaciju, ali najvjerovatnije drugoj političkoj partiji ne odgovaraju ti ljudi. Šta se dešava? A sve se lomi preko nas”, priča Ivanović.

Iz ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske stigao nam je odgovor da je organizovanje polaganja vozačkog ispita u Zvorniku u toku.

Razlog, kako piše u dopisu, je taj što uvode u rad nove članove komisije.

Instruktori koji obećanja slušaju skoro mjesec dana ne mogu da shvate kako je neko mogao postaviti nove članove, a da ih prije toga nije uveo u posao.

Zato sada, kaže Goran Ćirkovic instruktor vožnje, ne ispaštaju samo oni, nego i kandidati i svi ostali.

“Do čega je došlo do ove situacije, zbog koga je krivica, da li do političkih stranaka, do ministarstva tamo, to oni znaju. Samo prebacuju jedni na druge loptu, a mi ispaštamo ovdje i instruktori. Imamo i mi porodice svoje ,djecu koju školujemo. Treba da i mi radimo i živimo. Djeca hoće da polažu, vozačke ispite ali nisu nam omogućili to”, kaže Ćirković.

Prema trenutnoj situaciji, kandidati koji su položili testove i prošli obuku za vožnju moraju čekati da resorno ministarstvo obuči nove članove komisije i nauči ih raditi na kompijuteru. Tek kada komisija završi svoju obuku, onda će budući vozači pred njih da pokažu znaju li saobraćajne propise i upravljanje motornim vozilom.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare