"Politika licemjerstva i dvostrukih aršina nas neće nigdje dovesti" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Politika licemjerstva i dvostrukih aršina nas neće nigdje dovesti”

“Politika licemjerstva i dvostrukih aršina nas neće nigdje odvesti”– poručio je Draško Stanivuković (PDP),navodeći da decenijama upadamo u zamku da branimo “naše” šta god urade, a druge kritikujemo.

I predsjednik SDS Vukota Govedarica nedavno u jednom intervjuu je ukazao na identične stvari kada je u pitanju ta stranka.

– Da su 100 puta PDP ili SDS apsolutno sam protiv toga i takvu politiku smatram dvoličnom jer sa pravom ukazujemo na rasipničko trošenje na nivou Republike Srpske, a onda isto se uradi u mjestima gdje smo mi vlast.

Poručio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković nakon vijesti da su funkcioneri i odbornici grada Bijeljina sebi povećali plate.

Gradski oci u Bijeljini povećali su sebi platu tako da gradonačelnik Mićo Mićić (SDS) prima skoro šest hiljada i to od početka ove godine.

Pored Mićića, po novom obračunu plata funkcionera Bijeljina koji je na snazi od 1. januara, plata je povećana i zamjeniku gradonačelnika Draganu Đurđeviću koja iznosi oko 4.000 KM.

Plata je povećana i predsjedniku Skupštine Slaviši Markoviću (PDP) i ona iznosi nešto više od pet hiljada, kao i njegovom zamjeniku Milenku Mitroviću, koji ima oko četiri hiljade maraka.

Stanivuković takođe ukazuje da su odbornici SNSD kritikovali ovu odluku vlasti u Bijeljini, ali im to ne smeta na nivou Republike Srpske.

“Politika licemjerstva i dvostrukih aršina nas neće nigdje odvesti – poručio je Stanivuković, navodeći da decenijama upadamo u zamku da branimo “naše” šta god urade, a druge kritikujemo.

Stanivuković u izjavi Srpskainfo naglašava da ovdje nema “naših i vaših”.

– Ovdje imaju ljudi koji su se vremenom odrodili od onih koji su ih izabrali, pa mogu sebi povećati platu do frapantnih 6.000KM, dok 50 odsto mladih tog grada nema posao ili dok se i dalje stanovništvo muči sa osnovnim životnim problemima, a to su voda, struja, grijanje, nepostojanje kanalizacije – poručio je Stanivuković.

Nedavno je i predsjednik SDS Vukota Govedarica u jednom intervjuu ukazao na neprincipijelnost koja je prisutna i u stranci koju vodi.

“Razara nas neprincipijelnost a ustvari moramo da se u mnogom razlikujemo od naših nezajažljivih političkih protivnika”, kazao je Govedarica.

On je to ilustrovao primjerom “ako mi kritikujemo lošu politiku zaduženja Vlade Republike Srpske tvrdeći da je pogubna za narod, kako onda opravdati identičan način ponašanja pojedinih načelnika opština koji pripadaju Srpskoj demokratskoj stranci”.

“Ili recimo, ako smo svojevremeno tražili da se u Ustavu Republike Srpske definiše odredba da predsjednik Republike ne može biti predsjednik političke organizacije kako onda objasniti narodu da i načelnici opština po istom principu mogu biti predsjednici lokalnih političkih partija. Kao što rekoh, moramo proći kroz ozbiljne reforme i postati moderna politička organizacija koja zna šta hoće ali isto tako, koja zna šta ne može i ne smije!”, kazao je Govedarica, dodajući da ako se odlučite biti prvi čovjek nekog grada, zemlje, onda treba da budete i prvi po odricanju, a ne samo prvi po primanju.

Zanimljivo je razmišljanje Stanivukovića, koji je već ranije najavio kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke, šta bi odmah uradio ukoliko postane prvi u Banjaluci.

“Kao gradonačelnik Banjaluke svoju platu bih snizio do visine prosječne plate u gradu kojeg vodim jer tako bih bio u skladu sa većinom građana grada kojeg vodim i aktivno radio na povećanju tog prosjeka kako bi svima bilo bolje – rekao je on.

Dodaje da bi službeni auto prodao, novac preusmjerio za druge prioritete i na posao išao svojim autom ili biciklom.

– Svojim primjerom da pokažete narodu da se vi žrtvujete, radite i dajete sa njih, da ste vi jedan od njih i onda biste se začudili koliko građana bi slijedilo isti taj primjer – naglasio je on.

BN TV

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

2 0 komentara

racic 1 Juna, 2019 at 6:30 pm

KLEPTOKRATIJA.

Odgovori
cccccuuuu 1 Juna, 2019 at 7:16 pm

Banjalucki odlikas. Dugo te nema .

Odgovori

Ostavite komentar