Politički haos u tenisu: Vavrinka nastavio napad na Savjet i ATP - BIGportal.ba
Sport Tenis

Politički haos u tenisu: Vavrinka nastavio napad na Savjet i ATP

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izrazio je nezadovoljstvo povom situacije u kojoj se nalazi svetski tenis.

Vavrinka je u svom pismu, koje je objavljeno u “The Times of London”, govorio o “političkom haosu” i brojnim sukobima interesa.

Primoran sam da izrazim svoje mišljenje o ovom žalosnom periodu u tenisu. Politika je zasenila ono što se dešava na terenu. Ova epizoda u ‘belom sportu’ je mnoge igrače, kao i mene, zabrinula u kom smeru se kreće tenis“, piše Vavrinka.

Mnogo se dešava “iza scene” u tenisu, a da javnost ništa ne zna. Poslednji u nizu je slučaj Džastina Gimelstoba, kontroverzni Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, koji se povukao iz uloge predstavnika igrača u ATP.

Gimelstob je na američkom sudu proglašen krivim za “nasilan napad” na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom. Vavrinka je jasno rekao da Gimelstobu nije mesto u tenisu, koji je blizak saradniku Novaku Đokoviću, koji je predsednik Saveta igrača ATP.

U našem sportu nema mesta za ljude kao što je Gimelstob. Nedostatak odgovornosti od ljudi koji su bili uključeni u celu sagu je bio alarmantan. Ovo je situacija u kojoj tišina predstavlja saučesništvo“, piše Vavrinka i dodaje:

Mnogo igrača oseća da u prethodnih nekoliko meseci nisu predstavljani na pravi način. Saglasan sam sa njima“.

Podsećamo, Novak Đoković, prvi teniser sveta i predsednik Saveta igrača, posle ranog ispadanja sa Indijan Velsa i Majamija, rekao je da je mnogo stvari van terena uticalo na njegove partije na terenu.

Danas objavljeno

Barselona opet razočarala – ostala bez 1/8 finala poslije 21 godine!

Vanja A

Panter junak, Partizan osvojio Pariz!

Vanja A

Zenit šokirao Čelsi u 94′ – Juventus slavi prvo mjesto!

Vanja A

Ostavite komentar