Politička egzibicija indijskog ministra – od izvora do bolnice - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Politička egzibicija indijskog ministra – od izvora do bolnice

Nakon što je glavni ministar indijske savezne države Pendžab, Bagvant Man, primljen u bolnicu u Delhiju, snimak na kojem pije vodu iz reke Kali Bein pokrenuo je spekulacije o stomačnoj infekciji.

Na video-snimku, koji je objavljen na zvaničnom nalogu na Tviteru Aam Aadmi Partije (AAP) iz Pendžaba, glavni ministar se može videti kako uzima čašu vode iz reke i pije uz klicanje svojih pristalica.

Zato je poseta bolnici u Delhiju izazvala sumnju javnosti da se Bagvant Man otrovao, međutim, čelnici AAP-a su negirali da je gospodin Man imao bilo kakvu infekciju. Kažu da je otišao u bolnicu na rutinski pregled i otpušten je posle dva dana.

Video-snimak je nastao sedam dana ranije kada je poznati ekolog i poslanik Saveznog parlamenta Indije, Baba Balbir Sing Sečeval, pozvao ministra da učestvuje u obeležavanju 22. godišnjice čišćenja reke Kali Bein i ponudio mu da popije čašu vode iz reke.

Glavni ministar Pendžaba je bez oklevanja popio vodu koja je inače zagađena kanalizacionim otpadom iz susednih gradova i sela. Nekoliko dana kasnije, primljen je u bolnicu u Delhiju.

Uz video-snimak objavljen na Tviteru, odbor AAP-a je napisao: „Ministar Bagvant Man pije svetu vodu u Sultanpur Lodi, zemlji koju su dodirnule noge guru Nanak Sahiba. Član Parlamenta Sant Sičeval preuzeo je zadatak čišćenja svetog mesta“.

Inače, Pendžab je najavio pokretanje državne kampanje za čišćenje reka i prečišćavanje odvoda. „Bhagvant Man je takođe pio vodu iz Beina i rekao da je blagosloven što je dobio ovu priliku“, dodaje se u objavi.

Hvaleći napore koje je Sing Sečeval uložio za čišćenje Kali Beina, glavni ministar je rekao da je istorijska inicijativa preduzeta pre oko 22 godine delovala kao katalizator u čišćenju svete reke u kojoj se kupao guru Nanak Dev. Rekao je da takve napore treba ponoviti na masovnom nivou kako bi se prenelo nasleđe velikih gurua, navodi se u saopštenju za medije

Danas objavljeno

Kompletna prepiska Čarlsa Darvina od sada je dostupna na internetu

Vanja A

Madona i njena srećna porodica

Vanja A

Georgina zbog ove haljine izazvala raspravu

Vanja A

Ostavite komentar