Političari sa KiM na američkoj "crnoj listi"? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Političari sa KiM na američkoj “crnoj listi”?

Bivši ambasador tzv. Kosova u SAD, Avni Spahiu, rekao je da postoje indicije da će kosovski političari koji su “ometali procese” biti uvršteni na “crnu listu”.

Avni Spahiu, prvi ambasador tzv. Kosova u Sjedinjenim Državama, upozorio je da će i albanski političari biti uključeni na “crnu listu” tokom ažuriranja koje je najavio zvanični Vašington.

“Da, biće apsolutno”, rekao je Spahiu u četvrtak, u intervjuu datom u emisiji KTV Desk. To bi mogla da bude lista na kojoj će biti pojedinci koji su na ovaj ili onaj način kočili procese u pojedinim momentima i sada je teško znati ko može da se nađe na toj listi, ali ima indicija da će biti ljudi iz politike. Ambasador je rekao da je sproveo i studiju o suprotstavljanjima između tzv. Kosova i Sjedinjenih Država, koja su se dogodila u posleratnim godinama. Pronađeno ih je 25. Među njima je naveo: akcije vezane za bezbednost, sa fokusom na Sever naseljen Srbima; druge ekonomske prirode, uključujući one vezane za energetske projekte; i najvažnije one političke prirode, gde je pomenuo inicijativu institucija za poništavanje Specijalnog suda.

Spahiu je podsetio da je predsednik, Džo Bajden, najavio proširenje “crne liste” sa ljudima koji su “uprljani” u različitim aspektima, od ugrožavanja mira, podrivanja demokratije i koji su uronjeni u kriminal i korupciju. On je istakao da je skoro slična poruka data i u pismu koje je prvi čovek Bele kuće poslao svojim kolegama na Kosovu, u Srbiji i BiH, odmah nakon inauguracije.

Izvor:kossev.info

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar