Policijski pas nanjušio kokain vrijedan više od dva miliona evra - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Policijski pas nanjušio kokain vrijedan više od dva miliona evra

Kokain vrijedan oko 2,25 miliona evra zaplijenjen je 26. juna kod Dubrovnika, saopštila je dubrovačka PU. Droga, a radilo se o gotovo 25 kilograma kokaina, otkrivena je tokom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policajci sprovodili u saradnji s Carinom. Kokain je nađen u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg italijanskog državljanina.

Kako je saopšteno iz policije, spomenuto vozilo zaustavljeno je na državnoj cesti D-8, oko 11 sati. Da vozač nešto skriva, postalo je jasno kada je pas za detekciju droga, koji je korišćen u pregledu vozila, reagovao. Tada je zatražen sudski nalog za pregled vozila, a da policijski pas ima dobar njuh, pokazalo se nakon što je kokain nađen skriven unutar vozila.
Radilo se o ukupno 21 paketu droge u kojem je bilo oko 25 kilograma kokaina. Iz PU dubrovačke kažu da zaplijenjena droga vrijedi oko 17 miliona kuna te da je riječ o najvećoj zapljeni kokaina na njihovom području u posljednjih 20 godina, piše Večernji list.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji italijanski državljanin uhvaćen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti priveden Županijskom sudu u Dubrovniku.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zaharova ima poruku za Podgoricu

M.

Obezbjedili se za zimu: Gasprom im povećao snabdijevanje

M.

Rusi Zapadu: Naši ciljevi zavise od vas

M.

Ostavite komentar