14. Maja 2020.

Policijski Chevrolet Tahoe

Big Portal

Kako piše Revija HAK, nakon što je početkom ove godine predstavljen u civilnoj verziji, Chevrolet Tahoe modelske godine 2021. je predstavljen i kao policijski presretač.

Policija često koristi moćne kombinacije motora pa i ovaj slučaj nije izuzetak jer Tahoe pokreće moćni 5,3 litarski V8 motor s 10-stepenim automatskim menjačem. Specifikacije performansi za policijska vozila se retko objavljuju, ali u civilnom obliku ovaj V8 proizvodi 355 konjskih snaga. Ovaj V8 nudi dinamičko upravljanje radom cilindara, a u ekološkom modu rada funkcionišu samo dva cilindra.

Policijska verzija modela je dobila i jedinstveno prilagođavanje oslanjanja koje se naginje mnogo manje od ‘civilne’ verzije. Reducirana je i visinu za poboljšanu aerodinamiku kod velikih brzina. Ugrađene su Brembo kočnice sa šestoklipnim čeljustima, tu su i blokada zadnjeg diferencijala kao i bull bar za guranje svih neposlušnih vozača s puta.

Policajci bi trebalo da uživaju i u novoj tehnologiji kao i sigurnosnim karakteristikama ovog ažuriranog Tahoea, uključujući 4G LTE Wi-Fi Hotspot, HD kameru za parkiranje, upozorenje o sudaru i automatsko kočenje… Očekuje se da će ove nove flote policijskih verzija Tahoea krenuti u proizvodnju kasnije ove godine, a biće raspoloživi početkom 2021. godine.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Chevrolet

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare