Policijski Chevrolet Tahoe - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Policijski Chevrolet Tahoe

Policajci u Sjedinjenim Državama su veliki obožavaoci velikih i zastrašujućih vozila pa ne čudi zašto mnogi koriste Dodge Charger i Ford Explorer Hybrid kao presretače. Ali čak i kada im ta vozila nisu dovoljno velika, mnoga policijska odeljenja se okreću kao novom Chevrolet Tahoeu (dugačak je 535 cm).

Kako piše Revija HAK, nakon što je početkom ove godine predstavljen u civilnoj verziji, Chevrolet Tahoe modelske godine 2021. je predstavljen i kao policijski presretač.

Policija često koristi moćne kombinacije motora pa i ovaj slučaj nije izuzetak jer Tahoe pokreće moćni 5,3 litarski V8 motor s 10-stepenim automatskim menjačem. Specifikacije performansi za policijska vozila se retko objavljuju, ali u civilnom obliku ovaj V8 proizvodi 355 konjskih snaga. Ovaj V8 nudi dinamičko upravljanje radom cilindara, a u ekološkom modu rada funkcionišu samo dva cilindra.

Policijska verzija modela je dobila i jedinstveno prilagođavanje oslanjanja koje se naginje mnogo manje od ‘civilne’ verzije. Reducirana je i visinu za poboljšanu aerodinamiku kod velikih brzina. Ugrađene su Brembo kočnice sa šestoklipnim čeljustima, tu su i blokada zadnjeg diferencijala kao i bull bar za guranje svih neposlušnih vozača s puta.

Policajci bi trebalo da uživaju i u novoj tehnologiji kao i sigurnosnim karakteristikama ovog ažuriranog Tahoea, uključujući 4G LTE Wi-Fi Hotspot, HD kameru za parkiranje, upozorenje o sudaru i automatsko kočenje… Očekuje se da će ove nove flote policijskih verzija Tahoea krenuti u proizvodnju kasnije ove godine, a biće raspoloživi početkom 2021. godine.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Chevrolet

Danas objavljeno

VIDEO: Ovako Rusi gase auto u plamenu

D V

Rusi povećali proizvodnju Lade Niva Legend

D V

Novi Alfa Romeo u E segmentu

D V

Ostavite komentar