Policijski čas u KS narednih 15 dana, Vlada priprema pomoć ugostiteljima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policijski čas u KS narednih 15 dana, Vlada priprema pomoć ugostiteljima

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je odluku o produženju policijskog časa od 21.00 do 5.00 časova i o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Produženi policijski čas u Kantonu Sarajevo, koji je uveden zbog loše epidemiološke situcije, na snagu stupa sutra naveče i biće na snazi narednih 15 dana.

Do sada je policijski čas trajao od 22.00 do 5.00 časova.

Na period od 15 dana, počevši od subote, 20. marta u 5.00 časova zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića, navodi se u saopštenju iz Vlade Kantona Sarajevo.

Iz zabrane kretanja u KS-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području KS, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Svi oni, ukoliko se žele kretati, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21:00 uvečer pa do 05:00 sati ujutro narednog dana.

Kantonalni premijer Edin Forto poručio je da će Vlada odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu, koji će se naredne sedmice naći pred Skupštinom, pripremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad.

Na sjednici je donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera po preporukama Kriznog štaba.

Kantonalna Vlada zahvalila je zdravstvenim radnicima na bespoštednoj borbi za zdravlje i živote svih tokom pandemije, kao i stanovnicima Kantona Sarajevo koji u ovom teškom periodu poštuju preporuke struke i mjere koje su na snazi.

Danas objavljeno

Oglasilo se Tužilaštvo ZDK “Kasumović nije uhapšen, on je u bjekstvu”

M.

Cigarete ipak neće poskupiti od 1. januara 2022.

M.

Požar u Banjaluci, automobil izgorio u garaži

M.

Ostavite komentar