2. Aprila 2020.

“Policijski čas od subote u 13h do ponedeljka u 5h”

Big Portal

Narednih 72 sata očekujemo povećan broj zaraženih i smrtnih slučajeva.

“Ovo nije predviđanje, ovo je nešto što je logično očekivati”, rekao je Vučić i dodao da se u ovom trenutku na respiratorima nalazi 81 lice.

Vučić je kazao da veći broj pozitivnih dolazi iz Beograda, Ćuprije, Čačka i Valjeva.

“Nekako Niš posle mnogo teških slučajeva i posebno posle cele priče o Luganu, nekako nam se čini, iako ne isključujem i dalje mogućnost dodatne zaraze, je uspeo da se zaustavi”, kazao je on. Vučić je rekao da je dodatna oprema poslata u Valjevo i Ćupriju.

Odlučili smo da deo mera pooštrimo adeo da olakšamo.

Prva je da zabranimo kretanje od 13 sati u subotu do ponedeljka. To ne važi za penzionere. Neće moći da se okuplja više od dve osobe na jednom mestu.

Od subote uveće u 20 do o1 na 200 metara od kuće mogu da se šetaju ljubimci.

U Srbiji su još 3 osobe preminule usled virusa korona, ukupno 31 osoba. U Srbiji su još tri osobe preminule usled Covida 19, saopštila je zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević. Ukupan broj preminulih od virusa korona u Srbiji je 31.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas da će na današnjoj zajedničkoj sednici dva krizna štaba biti razmotreno da li je potrebno preduzimati dalje mere u borbi protiv korona virusa.

Upitana da li postoje neke mere koje se mogu preduzeti do uvođenja 24-očasovnog policijskog časa, Brnabić je odgovorila potvrdno i dodala da će one biti danas razmotrene. Građani će, prema njenim rečima, biti informisani da bi znali da se organizuju i zato nema potrebe za panikom.

“Postoje još neke mere. Mere o kojima smo pričali – da li je to zatvaranje žarišta da se virus ne bi proširio u nekim gradovima gde nemamo i dalje nijednog zaraženog.

Postoje još neke mere do potpune zabrane kretanja osim do prodavnice i apoteka vikendima, kada vidimo da je nagora situacija u disciplini. Postoje još mere pre uvođenja 24-očasovnog policijskog časa, a neke ćemo razmotriti danas”, rekla je ona.

(Kurir.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare