21. Decembra 2020.

Policijski automobil po mjeri njemačkih auto-puteva

Big Portal

Njemačka organizacija “Tune it! Safe!”, koja iz godine u godinu promoviše bezbjedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, prikazala je u saradnji sa firmom AC Schnitzer novi policijski predmet želje – patrolni sportski kupe BMW M850i xDrive.

Ispod haube ovog automobila, koji je dušu dao za presretača na Autobanu, krije se 4.4 tvin-turbo V8 sa 620 konjskih snaga i 840 Nm.

To je za 90 KS i 90 Nm više od standardne, febričke verzije ovog BMW-a.

Modifikacije uključuju i AC Schnitzer sportski izduv, spušteno oslanjanje za 20-30 mm naprijed i 20-25 mm pozadi, kao i set superlakih AC3 felni promera 21 inč.

Automobil je dobio i druge ukrasne elemente koje takođe potpisuje ova njemačka tjunerska kuća, kao što su prednji spliter od ugljeničnih vlakana, aerodinamični dodaci na pragovima, spojler na poklopcu prtljažnika, novi zadnji difuzor.

Ovaj BMW ima i policijsku audio-vizuelno signalizaciju, a spoljašnjost je u karakterističnim bojama organa reda.

Organizacija “Tune it! Safe!” osnovana je 2005. u saradnji sa njemačkim Ministarstvom saobraćaja i Asocijacijom njemačkih tjunerskih kuća sa ciljem da promoviše bezbjedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unaprijeđena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Njemačkoj.

U okviru ove kampanje, svake godine se modifikuje po jedan specifičan model automobila u policijsko patrolno vozilo, a 2020. izbor je pao na BMW M850i Coupe.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare