Policijska uprava Banjaluka reorganizovala rad kancelarije za registraciju vozila i izdavanje dokumenata - BIGportal.ba
Banja Luka

Policijska uprava Banjaluka reorganizovala rad kancelarije za registraciju vozila i izdavanje dokumenata

Ispred lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Banjaluci više neće biti velikih gužvi, zbog toga što je urađena reorganizacija poslova.

Reorganizacija je uslijedila nakon što je rukovodstvo Policijske uprave Banjaluka napravilo detaljnu analizu rada Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove, a koje je nadležno za rad na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata i registracije vozila, potvrđeno je za Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da je završena reorganizcija u Odjeljenju za pravne i kadrovske poslove, te su na taj način smanjene gužve na svim referatima.

– Ovom reorganizacijom cilj nam je da smanjimo gužve i da građani ne moraju provoditi vrijeme čekajući ispred zgrade. Angažovani su isti kapaciteti kao ranije, ali sada svi radnici mogu raditi sve poslove. Svi predmeti koji imaju urednu dokumentaciju rješavaju se dan za danom – pojašnjava Mučibabićeva.

Upravo zbog ovih izmjena, zadnjih dana nema gužvi i redova ispred šalter sala.

– Sada je značajno skraćeno vrijeme čekanja na registraciji vozila, što je građanima i najvažnije. Takođe, uvijek su bile velike gužve i za izdavanje pasoša, pogotovo u ljetnjem periodu, ali se nadamo da je to sada iza nas – poručuju iz Policijske uprave Banjaluka.

Oni ističu da su i ranije preduzimali sve iz njihove nadležnosti kako bi se smanjile gužve, te je tako uveden i „SMS servis“ za provjeru dokumenata, kako građani ne bi bez razloga dolazili i čekali u redovima.

Građane koje smo zatekli ispred šaltera, pozdravili su ove promjene, i ističu da je ovo i ranije bilo potrebno.

– Došao sam da predam papire da izvadim novu ličnu kartu i skoro da nisam čekao. Čim sam ušao u zgradu, bio sam prvi na redu i sve sam završio u samo par minuta – kaže jedan Banjalučanin.

On je dodao da se nada da će tako biti i u ljetnjem periodu, kada budu najveće gužve.

– To je period kada dolazi dosta naših građana koji žive u inostranstvu i tada se povećava broj zahtjeva za lična dokumenta, a prednjače pasoši – poručuju iz PU Banjaluka.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Za most u naselju Česma obezbijeđeno pet miliona KM

M.

Profesor Levajac plijenio harizmom: Njegovi najbolji tekstovi bili su o događajima sa đacima i kolegama

M.

Da Trapisti postanu turistička destinacija: Raspisan tender za obnovu starog mosta

M.

Ostavite komentar