20. Septembra 2022.

Policijska akcija na području Sarajeva: Dvojac uhapšen, za trećim se traga

Big Portal

“Akcija je sprovedena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a osumnjičenima se na teret stavljaju djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Kako se dodaje, uhapšeni su A.A. (42) i F.G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok je za A.M. (37) raspisana potraga, s obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

“Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela”, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni, kako navode, su smješteni u službene prostorije za zadržavanje, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz člana 250. Krivičnog zakona B A.osne i Hercegovine (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (Neovlašteni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i lišenja slobode lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, i to: A. A. rođen 1980.g. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je lišen slobode od strane policijskih službenika Uprave policije, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, slobode je lišen F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Lica lišena slobode su smještena u službene prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare