Policiji niko nije prijavio otrov u parku za pse u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Policiji niko nije prijavio otrov u parku za pse u Banjaluci

Objava na društvenim mrežama da neko stavlja otrov u hranilice i posudice za vodu koje su postavljene u parku za pse uspaničila je vlasnike pasa, dok iz Policijske uprave (PU) ističu za “Nezavisne” da građani nisu prijavili ovaj problem.

“Uvidom u službene evidencije utvrdili smo da nije evidentirana niti jedna prijava od strane građana u vezi s otrovom u parku za pse”, istakli su iz PU Banjaluka.

Mještani su upozorili sve sugrađane i vlasnike pasa putem društvenih mreža da, ukoliko izvode svoje ljubimce, ne vode iste više u park za pse u Banjaluci.

“Neko je počeo stavljati otrov u hranilice i posudice za vodu te zato u park skoro više niko i ne dolazi”, saopštili su oni.

Kako je za “Nezavisne novine” rekao Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”, na kojoj je i objavljeno upozorenje, vlasnici pasa su vodili pse veterinaru.

“Psi su u dobrom stanju, ali prema riječima njihovih vlasnika u parku za pse kod tržnog centra ‘Delta’ nalazio se otrov”, kazao je on.

Dodao je da su vlasnici na vrijeme odveli pse na pregled te da su očistili park od otrova.

“Ne znam kako bi neko ovo mogao da uradi, kome smetaju psi. Ovo stvarno nema smisla”, kazao je Milojević i dodao da se nada da će se ovo riješiti u što kraćem roku.

Iz Udruženja “Help animals”, na čijoj stranici je takođe objavljeno ovo upozorenje, istakli su za “Nezavisne novine” da nemaju detaljnije informacije osim teksta koji je objavljen.

“Ovo osuđujemo jer kome bi normalnom palo na pamet da ide ostaviti otrov na mjesto koje je predviđeno za igru pasa”, naglasili su oni.

Iz Gradske uprave su naveli da se u ovakvim situacijama mora obavijestiti policijska uprava jer je riječ o krivičnom djelu.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 09.februar 2023. godine

Vanja A

Stanivuković ponovo predložio odluku o neradnoj nedjelji: Pozivam odbornike da razmisle

M.

Autom polomio polubranik na pružnom prelazu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar