Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

Vodenim topovima i suzavcem italijanska policija je rasterala lučke radnike i aktiviste koji su već nekoliko dana blokirali tršćansku luku.

Radnici luke u Trstu protestuju protiv uvođenju “zelene propusnice”, potvrde o vakcinaciji protiv kovida 19, koja je od 15. oktobra obavezna za sve zaposlene da bi mogli doći na posao.

Demonstranti, među kojima je bilo i aktivista pokreta “No grin pas”, nakon akcije policije seli su na zemlju i vikali da neće odustati i da je cela akcija “sramotna”.

Mediji izveštavaju da su aktivisti grupe protivnika propusnica u stvari učinili medvđu uslugu lučkim radnicima, koji su do sada mirno protestovali.

Zbog blokade luke, koja je jedna od najvećih za interkontinentalni transport kontejnerske robe, ovu luku već nekoliko dana zaobilaze kompanije koje svoju robu brodovima usmeravaju prema drugim evropskim odredištima.

Lučka direkcija i političari Trsta i regije Friuli Venecija Đulija upozoravaju da će gubici zbog blokade biti ogromni i durgoročni, jer partneri već menjaju pristanište za svoju robu koju transportuju morem.

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar