Policija upala u ugostiteljski objekt, unutra bilo 235 osoba - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija upala u ugostiteljski objekt, unutra bilo 235 osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na sprečavanje širenja korona virusa među stanovništvom, te su u protekla četiri dana kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentirali tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopćeno je iz MUP-a RS.

U petak, 25.12.2020. godine oko 21,00 časova policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su izvršili kontrolu ugostiteljskom objektu u Mrkonjić Gradu u kojem su zatekli 235 osoba. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

U subotu, 26.12.2020. godine u 22,45 sati, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatekli 80 gostiju, iako je radno vrijeme isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vandredne situacije.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

U nedjelju, 27. decembra u 02,10 sati policijski službenici Policijske uprave Doboj postupili su po prijavi i izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta u Tesliću, te tom prilikom utvrdili da navedeni lokal radi i da se u njemu nalazi 17 osoba, iako je radno vrijeme isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vandredne situacije. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 21 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar