1. Aprila 2021.

Policija upala u stan antivakcinašice u Beogradu

Big Portal

Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta, preneo je “Blic”.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”.

“Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku?”,pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

“Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da”, pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

“Blic” podseća da je Stojkovićeva nezvanična “zvezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri koronavirusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Ovde treba naročito imati u vidu činjenicu da je ona doktor, ali i javna ličnost, političarka, predsednica pokreta Živim za Srbiju, koje je zajedno sa Levijatanom izašla i na prlametnarne izbore, te da svaka njena izrečena misao može da utiče na veliki broj ljudi, a to je naročito opasno kada se tiče zdravlja nacije.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare