Ruska policija upala u kancelarije Alekseja Navaljnog - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ruska policija upala u kancelarije Alekseja Navaljnog

Ruska policija sprovela noćas pretres kancelarija lidera opozicije Alekseja Navaljnog, čije je hapšenje prošlog meseca pokrenulo proteste širom zemlje.

Kako javlja AP, pretraga desetak policajaca završila se oko 1 sat ujutro po lokalnom vremenu.

Nije poznato da li je policija odnela predmete kao potencijalni dokaz, ali na fotografijama koje je osoblje Navaljnog objavilo na društvenim mrežama videlo se da prikupljaju materijal u vreće, uključujući šolju za kafu, navodi američka agencija.

Iz policije nije bilo saopštenja o razlogu za pretres. Internet stranica vesti Mediazona koja se fokusira na političke represije i kršenja ljudskih prava citirala je člana osoblja Navaljnog da je policija rekla da je dobila prijavu o objavljivanju pornografije u kancelariji, prenosi AP.

Navaljni je uhapšen 17. januara kada se iz Nemačke vratio u Rusiju, gde je proveo pet meseci oporavljajući se od navodnog trovanja nervnim agensima za koje krivi Kremlj.

Kasnije mu je odredjena zakonska kazna od dve i po godine zatvora s obrazloženjem da je prekršio uslovnu kaznu, izrečena mu je presuda za pranje novca i prevaru. Hapšenje je izazvalo proteste širom zemlje tokom dva vikenda u januaru, kada je navodno uhapšeno oko 10.000 ljudi.

Danas objavljeno

Uzbuna u Doboju, prekinut nastup Slađe Alegro

M.

Amazon “popio” kaznu – 1,13 milijardi evra

Zeljka

Srbin uhapšen na Jarinju

M.

Ostavite komentar