Policija u Teslinoj fabrici – kontroliše da li se sprovode mere bezbjednosti zbog koronavirusa - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Policija u Teslinoj fabrici – kontroliše da li se sprovode mere bezbjednosti zbog koronavirusa

Iako je predsjednik Donald Tramp nedavno podržao odluku Ilona Maska da nastavi proizvodnju u Teslinoj kalifornijskoj fabrici, to ne znači da ovaj proizvođač automobila može da bude potpuno spokojan.

Kako prenosi Blumberg, poručnik iz policijske uprave Frimonta u Kaliforniji posetio je fabriku u sredu u kasnim popodnevnim satima kako bi proverio da li se kompanija pridržava lokalnih bezbednosnih protokola u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Navodi se da se policijski službenik na licu mesta informisao o merama zaštite i fizičkog distanciranja zaposlenih, kao i da li radnici koriste zaštitne maske na poslu.

Kompanija Tesla je prethodno obaveštena o policijskoj poseti, a izveštaj o rezultatima provere biće prosleđen službeniku za javno zdravlje okruga Alameda, koji će potom utvrditi da li se u fabrici poštuju pravila.

 
Model 3 (Foto: Tesla promo)

U utorak uveče vlasti okruga Alameda izdale su saopštenje u kome se navodi da su razgovarali s predstavnicima Tesle o njihovim planovima za bezbednost i prevenciju i složile su se “da Tesla ove nedelje može početi sa pripremama za ponovno otvaranje pogona već sledeće sedmice”.

Zanimljivo je da je ova izjava usledila nakon što je Ilon Mask rekao da je kompanija Tesla već nastavila proizvodnju i dok su zaposleni tvrdili da su zapravo započeli izradu vozila Model 3 i Model Y još prošlog vikenda.

Ilon Mask je bio oštar kritičar mera koje su donete radi zaustavljanja pandemije koronavirusa i zalagao se da se zemlja što pre ponovo “otvori”.

Iako je očigledno da svesno ne poštuje naredbe okruga Alameda u vezi sa nastavkom proizvodnje pre službenog odobrenja, malo je verovatno da će Musk ili kompanija Tesla zbog toga biti kažnjeni.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar