Policija u svim selima oko Knjaževca, intenzivna potraga za Monikom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Policija u svim selima oko Knjaževca, intenzivna potraga za Monikom

Nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za djevojčicom Monikom Karimanović i osumnjičenim za njenu otmicu Ninoslavom Jovanovićem, rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u.

U potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a, prije svega policajci sa lokala koji dobro poznaju teren, ali i pripadnici Žandarmerije, helikopterske jedinice i jedinice s lovačkim psima.

Žandarmi i policajci pretražili su juče u toku popodneva sve kuće i vikendice u Glogovcu i šumu u okolini tog knjaževačkog sela, a prije toga pretraženo je i selo Podvis.

Oba mjesta nalaze se u blizini mjesta Orešac, gdje je osumnjičeni otmiča, pozna kao Malčanski berberin, skrivao djevojčicu u noći između utorka i srijede.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za televiziju Prva da MUP neće stati i da, kako je naveo, nijedan čovjek neće spavati dok se Monika ne pronađe.

“Očekujem da ovi napori daju rezultat. Svi očekujemo dobru vest. Nadamo se da ćemo moći da je saopštimo građanima uskoro. MUP neće stati, neće spavati nijedan čovek dok se Monika ne pronađe”, poručio je Stefanović.

On je zahvalio i lovačkim udruženjima i drugim ljudima koji su se uključili u potragu.

Jovanović je prvi put za silovanje djevojke i djevojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno poslije devet godina, da bi odmah počinio novo krivično djelo.

Oteo je i silovao djevojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu djevojčicu, koja je uspjela da pobjegne.

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko Facebooka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet mjeseci.

TANJUG

Danas objavljeno

Sanaderu šest godina zatvora za aferu INA-MOL

M.

Prijedor: Prijavljeno pet nezavisnih kandidata i 11 stranaka za izbore

M.

Banjalučaninu četiri i po godine zatvora zbog obljube djevojčice

M.

Ostavite komentar