Policija u Sidneju traga za kradljivcima "zlata vrednog" toaletnog papira - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Policija u Sidneju traga za kradljivcima “zlata vrednog” toaletnog papira

Australijska policija je objavila potjernicu za dvojicom muškaraca koji se sumnjiče za “krađe i pokušaje krađa” po supermarketima u Sidneju, a meta su im bile – zalihe toaletnog papira.

Policija Novog Južnog Velsa je u saopštenju zamolila javnost za pomoć pri identifikaciji dvojice muškaraca koji su krali po jugozapadnom predgrađu Sidneja u nedelju ujutro.

Uz saopštenje su objavljene fotografije osumnjičenih, a navedeno je i da je jedan od njih navodno pretio nožem zaposlenom u jednoj od prodavnica.

“Stanovništvo Novog Južnog Velsa neće tolerisati kriminalno ponašanje u bilo koje vreme, a pogotovo ne u doba krize”, izjavio je ministar policije i hitnih službi u ovoj saveznoj državi Dejvid Eliot.

U mnogim trgovinama širom Australije ponestaje nekih artikala, kao što su toaletni papir, kao i određeni prehrambeni i higijenski proizvodi, jer su ljudi počeli da stvaraju velike zalihe bojeći se pandemije koronavirusa.

Nestašica određenih proizvoda u nekim je slučajevima dovela do sukoba i fizičkih napada među kupcima, a prodavnice su prisiljene da limitiraju količine koje pojedinci mogu kupiti.

U Sidneju se jedna prodavnica dosetila originalnog načina kako da sprečiti “pohlepne” kupce toaletnog papira: za jedan paket cena je 3,5 australijskih dolara, dok je za dva paketa potrebno platiti 99 dolara.

Izvor: Hina/N1

Danas objavljeno

Robi Vilijams: Plaćeni ubica mi je bio nad glavom

Vanja A

Nik Kejv najavio novi dokumentarac

Vanja A

Žena se popela na vrh automobila koji je tonuo u rijeku kako bi napravila selfi

Vanja A

Ostavite komentar