Policija u Sarajevu pronašla BMW ukraden u januaru - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija u Sarajevu pronašla BMW ukraden u januaru

Policija je u Sarajevu izvršila pretres garaže u Ulici Nusreta Fazlibegovića u sarajevskoj opštini Centar te pronašli automobil BMW bez tablica i 10 kilograma marihuane.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno u Orašju 12.01.2019. godine i da je za istim raspisana potraga”, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, policija je radila na na rasvjetljavanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava”, zbog kojeg je prije nekoliko dana uhapšen A. M., pa su došli do do operativnih saznanja o kriminogenim aktivnostima uhapšenog i njegovih saučesnika.

“Policija je juče na osnovu prethodno pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršila pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K.”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a KS je saopšteno da je prilikom pretresa pronađeno putničko motorno vozilo BMW bez registarskih oznaka, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 (deset) PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne težine oko 10 kg).

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

U BiH nakon dugo vremena manje od 100 novih slučajeva korone, preminulo 25 osoba

M.

Brnabić: Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srpskoj

M.

Više od 300.000 KM kazni poslodavcima koji nisu prijavili radnike

M.

Ostavite komentar