Policija u Prištini: Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam časova - BIGportal.ba
Region Vijesti

Policija u Prištini: Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam časova

Policija u Prištini potvrdila je da će od 22. novembra početi sa izricanjem kazni vozačima koji upravljaju vozilima sa srpskim registarskim oznakama početnih slova gradova na Kosovu i Metohiji.

Izricanje kazni počinje sutra ujutro od osam časova, prenosi RTS.

“Sprovođenje odluke o izricanju novčanih kazni u skladu sa zakonima koji su na snazi, prema procjeni i planu policije, očekuje se da počne 22. novembra, tokom prijepodnevne smjene”, saopštila je kosovska policija.

Kažnjavanje će početi, kako je potvrđeno u direkciji policije, u osam časova.

Pojedini mediji na albanskom su objavili, ali ta informacija nije potvrđena, da su specijalne jedinice policije na Kosovu dobile naredbu da se pripreme za preseljenje na sjever.

Popodne su primjećeni pokreti specijalnih jedinica u oklopnim vozilima iz baze Belvedere na jugu Mitrovice ka sjeveru, gdje su inače smještene četiri baze mobilne jedinice granične policije.

Iz komande misije Euleksa i Kfora ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu.

Inače, centralna izborna komisija u Prištini produžila je do 25. novembra rok za prijave kandidata za predsjednike opština Sjeverna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, za vanredne izbore zakazane za 18. decembar.

Prema prvobitnom planu MUP-a u Prištini, kažnjavanje sa 150 evra vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne danas, 21. novembra.

Danas je u Briselu održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kako je saopštenjno nakon razgovora nikakav dogovor nije postignut.

Danas objavljeno

Mediji: Njemačka vjeruje da je Zapad učestvovao u terorističkom napadu na „Sjeverne tokove“

Vanja A

Pompeo: Si je opasniji od Putina

Vanja A

Vučić: Prvi put da čujem da pitanja BiH i KiM treba da se rješavaju zajedno

Vanja A

Ostavite komentar