4. Juna 2019.

Policija u Monaku stala na put bahatim vozačima: zaplenjeno nekoliko desetina superautomobila

Big Portal

Proteklog vikenda je u Monte Karlu održan Top Marques, salon ekskluzivnih automobila koji svake godine privuče i hiljade automobilskih entuzijasta koji svojim limenim ljubimcima dolaze da provedu vikend u kneževini, najčešće vozeći se po poznatoj F1 stazi.

Brujanje niza superautomobila i sportskih automobila po stazi nije preterano drago rezidentima, pa je policija ove godine odlučila da stane na kraj vozačima koji su “preterivali”. Naime, ovaj vikend su važila posebna pravila – svi oni čiji automobili su bili glasni, koji su turirali motore, proklizavali gumama ili nešto jače stisnuli gas suočeni su s popriličnom kaznom od čak 120 sati bez automobila. Uz to, tu je i 1.000 evra kazne (što ipak ne predstavlja neki problem za vlasnike ovakvih modela), ali 5 dana bez automobila je ipak osetna kazna, pogotovo kada se uzme u obzir da mnogi zbog toga moraju da produže svoj boravak.

Zanimljivo je da su neki vlasnici ostali bez svojih automobila zbog prilično bizarnih razloga. Tako je jedan vlasnik Lamborghinija Aventadora ostao bez svog limenog ljubimca zbog “glasnog izduvnog sistema”. Svi oni koji su uživo videli Aventador, znaju da je ovaj model sa V12 motorom prilično glasan kako god ga vozili. Pomenuti vlasnik naime nije ni znao da traje sajam za vreme kojeg važe ova stroga pravila, a njegovu laganu vožnju sa automobilom koji se glasno čuje policija je odlučila da privede kraju pa će automobil dobiti tek za nekoliko dana…

Izvor:Jutranji.hr/YouTube

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare