13. Marta 2020.

Policija u Austriji nadzire markete zbog mogućih pljački, u planu restriktivne mjere

Big Portal

Razlog za ovu mjeru je opasnost od pljački supermarketa zbog rastućeg straha od virusa korona.

Naime, u Austriji su građani već počeli da prave zalihe namirnica, pa su supermarketi puni kupaca, ali je robe u rafovima sve manje.

Brojne fotografije koje su građani postavili na društvenim mrežama pokazuju prazne regale i zamrzivače u Beču.

Od prije dva dana počela je navala na radnje sa namirnicama, i ponestaju pojedini artikli.

Najprije je vladala kratka nestašica toalet papira u brojnim trgovinskim lancima, da bi sada u toku dana nestajalo brašno, mlijeko, gotova hrana i drugi proizvodi kojim građani žele da se snabdiju za duži period.

Austrija planira dalje restriktivne mere zbog korona virusa
U borbi protiv brzog širenja virusa korona austrijska vlada planira dalje restriktivne mjere, koje će drastično uticati na život građana.

Nakon što je donijeta odluka o zatvaranju škola od iduće nedjelje i poziva građanima da smanje socijalne kontakte, kao i zabranu većih manifestacija, vlada priprema zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Kancelar Sebastijan Kurc mogao bi te mjere najaviti već danas, nakon sastanka sa predsjednicima pokrajina, ukoliko se oni saglase.

Veliki rast infekcije tjera vladu na dalje mjere, kojim želi da spriječi da se brzo širenje virusa korona poklopi sa aktuelnim talasom gripa.

Da bi građani imali što manje kontakata vlada planira da zatvori sve ugostiteljske objekte, od barova do restorana, ili da im omogući samo rad do 18 časova.

Takođe, ako broj inficiranih dostigne 10.000, kako prognozira kancelar Sebastijan Kurc već za sljedeću nedjelju, biće zatvorene i sve prodavnice, izuzev supermarketa i apoteka.

U slučaju daljeg rasta inficiranih, razmišlja se i o uvođenju zabrane izlaska iz stana.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare