Policija traži pomoć u rasvjetljavanju ubistva novorođenčeta - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija traži pomoć u rasvjetljavanju ubistva novorođenčeta

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uputili su apel građanima u vezi sa rasvjetljavanjem slučaja pronađenog tijela novorođenčeta u Bugojnu te su zamolili da ukoliko neko ima bilo kakve informacije u vezi sa tim slučajem, prijave to u najbližu policijsku stanicu.

Naime, kako su iz MUP-a SBK objavili 5. septembra 2021. godine oko 15.10 sati, u Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je u ulici Rostovska, opština Bugojno, ispod mosta u rijeci Vrbas, pronađeno beživotno tijelo novorođenčeta.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi prijavljenog događaja.

“S obzirom da je poduzimanje navedenih aktivnosti još u toku, molimo građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama koje bi mogle dovesti do rasvjetljavanja ovog događaja, da iste jave u najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122, ili na broj operativnog centra MUP-a SBK/KSB: 030/546-208, ili putem e-maila: glasnogovornik@sbk-ksb.gov.ba. Građani za sve dostavljene informacije mogu ostati u potpunosti anonimni”, naglasili su iz MUP-a SBK.

Rezultati obdukcije tijela novorođenčeta pokazali su da je beba umrla od posljedice utapanja.
Istražioci Ministarstva unutarnjih poslova Srednjoboanskog kantona (MUP SBK) ovo krivično djelo vode kao ubistvo, a u toku su detaljne istražne radnje u pokušaju pronalaska roditelja novorođenčeta.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar