2. Marta 2021.

Policija razbija kriminalnu grupu zbog pljačke u BiH

Big Portal

FUP radi u saradnji sa MUP-ovima Tuzlanskog, Srednjebosanskog, Zapadnohercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona i nadzoru Kantonalnog tužilaštva SBK.

Grupa se sumnjiči za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa djelom teška krađa.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te je lišeno slobode šest lica inicijala N. H. (1972.), A. Ć. (1989.), A. Š. (1982.), A. Š. (1979.), M. I. (1980.) i E. D. (1985.) dok je za licem E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Navedeni se sumnjiče da su od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko – dobojskog, Hercegovačko – neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata.

Radi se benzinskim pumpama, trgovačkim centrima i drugim objektima u FBiH i Brčko Distriktu. Sumnjiče se da su otuđili više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe – cigareta, kafe, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Takođe, s ciljem izvršenja gore navedenih krivičnih djela prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila u pomenutim kantonima.

Uhapšeni će danas biti predati u nadležnost Tužilaštva SBK.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare