Policija ponovo na Trgu Krajine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija ponovo na Trgu Krajine

Policija je danas ponovo legitimisala građane, koji su na banjalučkom Trgu Krajine prikupljali građanske peticije, za što, kako objašnjavaju, nisu imali odobrenje gradske uprave za postavljanje štanda. Poslanici opozicije Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS) pokrenuli su potpisivanje dvije peticije kojima se traži hitno vještačenje prisustva…

Policija je danas ponovo legitimisala građane, koji su na banjalučkom Trgu Krajine prikupljali građanske peticije, za što, kako objašnjavaju, nisu imali odobrenje gradske uprave za postavljanje štanda.

Poslanici opozicije Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS) pokrenuli su potpisivanje dvije peticije kojima se traži hitno vještačenje prisustva piralena u Banjaluci i zahtjev da se mirni protesti u buduće održavaju na Trgu Krajine.

Zahtjevamo da institucije poštuju osnovna prava građana i dozvole mirne proteste na Trgu Krajine, kategorični su opozicioni poslanici.

Drugi zahtjev je da institucije konačno ispitaju prisustvo i opasnost od piralena u poslovnoj zoni Incel i da o tome detaljno informišu građane.

Treći zahtjev će biti saopšten na večerašnjem protestu.

  • Od prikupljanja peticija i okupljanja na Trgu Krajine nema odustajanja, kažu opozicionari, jer je to ustavno pravo građana Republike Srpske.

Građani koji su potpisali peticije kažu da je neprimjereno da institucije u 21. vijeku ograničavaju osnovno pravo na mirno okupljanje.

Tokom prikupljanja peticije na Trg Krajine su stigli pripadnici MUP-a Republike Srpske zbog toga što gradska uprava nije dala dozvolu da se štand za prikupljanje peticije postavi na ovu lokaciju.

Tom prilikom su legitimisane osobe zadužene za prikupljanje građanske peticije.

BN TV

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar