Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su juče (petak) u trebinjskom selu Bijelač pronašli 43 stabljike indijske konoplje.

Nasad marihuana su pretragom terena pronašli policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, zajedno sa službenicima Policijske stanice Trebinje i pripadnicima Žandarmerije, a stabljike su visine od 0,20 do 0,96 metara.

Pored nasada je pronađeno i improvizovano sabiralište vode iz koga je vjerovatno zalijevana marihuana.

Za sada se ne zna čiji je ovo nasad i čija bi zemlja mogla biti, ali policijski službenici ove uprave nastavljaju rad na otkrivanju jednog ili više počinilaca ovoga krivičnog djela koje je okvalifikovano kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na licu mjesta je izvršen i uviđaj, a tom prilikom su izuzete sve stabljike, nakon čega je pretresen i širi rejon ovog sela, u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 81 slučaj zloupotrebe opojnih droga, i to šest krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, kao i 75 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Borba protiv ilegalne migracije: Jačanje snaga na granici

M.

Pandemija će se završiti kada svijet to odluči

M.

Eksplozija i požar u rafineriji nafte u Nigeriji, 25 žrtava

M.

Ostavite komentar