Policija otkrila detalje trostrukog ubistva: Ubica ispalio 36 metaka - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Policija otkrila detalje trostrukog ubistva: Ubica ispalio 36 metaka

​Juče je u Splitu došlo do trostrukog ubistva. U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Na konferenciji su Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika, i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije potvrdili da su uhapsili osumnjičenog za ubistvo, prenose hrvatski mediji.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i krivičnih prijava”, rekao je načelnik policije Vitez.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo smjere i aktivnosti i 2 sata i 45 nakon toga smo uhapsili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje krim obrada. Preko 150 sužbenika je angažovano iz svih rodova policije”, rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

Navode da su nakon zaprimljene prijave da se naoružana osoba kreće po Varošu snimak proslijedii ljudima na terenu. I odmah pokrenuli u potragu.

“Vrlo brzo smo otkrili ko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još tri osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s krivičnim djelom ali oni imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Otkrio je da su oštećena i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. “Radi se o zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura”, otkrio je .

“Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubistva, ali imaju veze s nekim drugim krivičnim djelom koji imaju veze s krivičnim djelom trostrukog ubistva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

Dodao je da su za dva sata i 45 minuta saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, te našli četiri mjesta, te istovremeno ušli u četiri objekta, u neke i nasilno, i u jednom su ga našli.

“Znači otkad smo potvrdili identitet trebalo nam je 45 minuta za hapšenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo”, navodi policija.

Policija nema saznanja o tome da je htio likvidirati još tri osobe.

Danas objavljeno

Lideru laburista rekli da napusti pab jer se nije usprotivio vlasti

M.

Zapaljena srpska kuća u Mostaru

M.

Automobilom uletio na terasu restorana

M.

Ostavite komentar