26. Aprila 2022.

Policija objavila snimke uoči ubistva snimateljke Galine Hačins

Big Portal

Policija je objavila snimke sa snimanja filma Rđa (Rust), tragičnog dana kada je glumac Alek Boldvin pucao iz pištonja i ubio snimateljku i ranio reditelja.

Šerif Santa Fea Adan Mendoza je objavio i fotografije sa mesta zločina i iskaze svedoka, između ostalog i onoga što je rekao Boldvin.

Međutim, policija je saopštila da će odluka o tome da li će biti podneta krivična prijava zavisiti od ishoda predstojeće forenzičke istrage.

Snimateljka Galina Hačins je ubijena, a reditelj Džoel Souza ranjen tokom snimanja u oktobru 2021. godine, dok je Boldvin uvežbavao scene, verujući da koristi nenapunjen pištolj.

Glumac, koji je i producent vestern filma, ranije je rekao da nije povukao okidač i da ne zna kako se bojeva municija našla u pištolju na snimanju na ranču u blizini Santa Fea u američkoj državi Novi Meksiko.

Na objavljenim snimcima, može se videti kako policija i lekari dolaze na lice mesta posle nesreće i kako pokušavaju da spasu život snimateljke.

Na drugom snimku, vidi se kako Boldvin obučen kao kauboj vežba sa pištoljem iz kojeg je ubijena Galina Hačins.

U saopštenju uz objavljivanje snimka, šerif Mendoza je naveo da je istraga i dalje otvorena.

Prema njegovim rečima, nekoliko detalja u istrazi je ostalo nerešeno, kao što je forenzika vatrenog oružja, analiza otisaka prstiju, izveštaj medicinskog istražitelja i analiza telefonskih podataka Boldvina.

“Kada ove istražne radnje budu dostavljene šerifovoj kancelariji, moći ćemo da završimo istragu kako bismo nalaze prosledili okružnom tužiocu Santa Fea”, naveo je šerif Mendoza.

Njujork tajms prenosi reči portparola šerifove kancelarije Sante Fea da su vlasti odlučile da objave snimke i iskaze svedoka posle mnogih zahteva medija.

Istražni organi su želeli i da pokažu koji su delovi istrage ostali nerešeni pre nego što slučaj bude prosleđen tužiocima, dodao je.

Vlasti nisu isključile mogućnost podnošenja krivične prijave povodom nesreće.

U oktobru prošle godine, okružna tužiteljka Meri Karmak-Altvis rekla je za Njujork tajms da je “u ovom trenutku sve otvoreno, pa i podnošenje krivičnih prijava”.

Objavljivanje snimaka je usledilo nedelju dana pošto su vlasti osudile producente filma zbog nepoštovanja bezbednosnih smernica i izrekle maksimalnu kaznu od 136.793 dolara.

Prema Odeljenju za životnu sredinu Novog Meksika, autori filma su bili “nemarni prema jasnim opasnostima upotrebe vatrenog oružja na setu”.

Kompanija Rust Movie Productions je izrazila neslaganje sa kaznom i najavila je žalbu.Izvor: BBC News na srpskom

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare