26. Augusta 2022.

Policija o incidentu u Livnu: Šestoro privedenih, troje zatražilo pomoć ljekara

Big Portal

Iz MUP-a Kantona 10, međutim, nisu saopštili da li su ili nisu primijenili silu, već su naveli da je 23. avgusta PU Livno dobila zahtjev za asistenciju policije od poduzeća “Lara Natural”, u kojem se navodi da će 26. avguta nastaviti sa istražnim radnjama na lokalitetu “Krivića Gaj”, te da im se omogući nesmetan pristup lokaciji.

“Prilikom pružanja asistencije u jednom momentu jedan broj građana ometao je policijske službenike u obavljanja svojih službenih radnji na način da su naguravali policijske službenike, nakon čega je šest osoba privedeno u PP Livno. Dolaskom u PP Livno tri osobe su zatražile liječničku pomoć, te su odvezene u Dom zdrav Livno gdje im je ukazana liječnička pomoć, s tim da je jedna od tih osoba upućena u Županijsku bolnicu Livno na daljnje liječenje, a ostale dvije osobe su vraćene u PP Livno”, naveli su iz MUP-a Kantona 10.

Kako su dodali, od svih privedenih osoba u toku je uzimanje izjava na okolnosti ometanja policajaca u obavljanju službenih radnji.

“Radnici PP Livno su u više navrata obavili usmene razgovore sa mještanima sela Megda, Potkraj, Krivića Gaj, te su oni upoznati sa postupanjem policije prilikom pružanja asistencije, kao i sa zakonskim sankcijama ukoliko dođe do sprečavanja ovlaštene službene osobe pri obavljanju poslova”, navode iz MUP-a Kantona 10.

Kako se ističe, mještani ovih sela su u strahu da će ostati bez pitke vode, te da će im radne mašine preduzeća “Lara Natural” uništiti lokalni put Megdan – Krivića Gaj, pa zato blokiraju put i sprečavaju ovo preduzeće u izvođenju radova.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare