Policija moli za pomoć u potrazi za djevojčicama - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija moli za pomoć u potrazi za djevojčicama

Pripadnici policije USK tragaju za tinejdžerkama Sajrom Veladžić (15) i Emom Tevšić (15) iz Bihaća, čije su porodice nestanak prijavile u protekli petak, a kako saznajemo u potragu su uključene i druge policijske agencije u zemlji.

Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, kaže kako su se njihove majke obratile policiji u večernjim satima proteklog petka, te prijavile kako se djevojčice nisu vratile kući iz škole.

“Radi se o drugaricama, a majke su u izjavi navele da su one pomenutog dana ujutro otišle u školu, ali da se nisu vratile te da nemaju informaciju gdje se sada nalaze. Pokrenuli smo potragu za njima i ona je u toku”, kazao je Šiljdedić.

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije kako su, navodno, tinejdžerke kidnapovane, ali Šiljdedić kaže kako se to ne može potvrditi.

Kako prenose mediji, on nije mogao da potvrdi, niti da komentariše ni spekulacije da su migranti kidnaperi djevojčica.

“To je veoma teško fizički izvodivo, jer migranti ovdje nemaju nikakvih prevoznih sredstava niti mogućnost da takvo nešto urade. Sada svako govori o tome šta želi. Zaprimili smo prijavu da su nestale, tragamo za njima i ishod istrage ce utvrditi sve činjenice, da li je u pitanju tinejdžerski bunt, neka veza, kombinacija sa drugim licima ili nešto drugo”, rekao je Šiljdedić.

On je dodao kako su, prema nekim do sada prikupljenim informacijama, njih dvije viđene u autobusu za Sarajevo, ali da će konačan ishod istrage utvrditi prave informacije.

Prema izjavama vozača, u vozilu nije bilo lica afroazijskog porijekla.

Roditelji i policija su objavile fotografije nestalih tinejdžerki i zamolili sve koji su ih vidjeli ili znaju nešto o njima da prijave takve informacije.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Tema razgovora Putina i Si Đipinga bezbjednost u Evropi

M.

Hrvatska: Јoš 9.924 oboljelih, preminulo 65 osoba

M.

Posebna sjednica NS RS 1. februara

M.

Ostavite komentar