Policija još traga za Benedijem Đukanovićem nakon ubistva Slaviše Krunića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija još traga za Benedijem Đukanovićem nakon ubistva Slaviše Krunića

Tužilaštvo Republike Srpske intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, ali novih informacija nema.

Još uvijek se traga za Benedijem Đukanovićem koji je od 22. aprila u bjekstvu. Nije pronađeno ni vozilo, bijeli Golf 7 koji je koristio u noći ubistva. Posljednji put je viđen u Derventi gdje ga je policija zaustavila i pustila nakon rutinske kontrole jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim.

Iz Tužilaštva RS rečeno nam je da se intenzivno traga za Đukanovićem, ali da ostale detalje istrage ne mogu iznositi.

Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka. Također, naglašeno je da je riječ o “profesionalcima”. Kovačević je bio onaj koji je pucao, a prema izvorima istrage on je bio “plaćeni ubica”.

Za motive ubistva postoje različite teorije, ali ne one zvanične. Od ranije se zna da Krunić nije odgovarao vlastima u manjem bh. entitetu, nije želio prodati zaštitarsku agenciju Sector Security niti je ikome davao “reket”. Kao jedan od motiva spominje se i taj da upravo njegova zaštitarska agencija posjeduje snimak iz noći ubistva Davida Dragičevića na kojem se vide određeni detalji, a za koji Davor Dragičević tvrdi da je dokaz da je njegov sin ubijen.

Mnogi su izrazili bojazan da će i ovo ubistvo ostati nerasvijetljeno kao i mnoga druga ubistva u BiH.

klix.ba

Danas objavljeno

Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša

M.

Tiodorović: Rizik od zaražavanja veći iz tri razloga

M.

Vučić najavio da sutra u Srbiju stiže još 130.000 DOZA ruskih vakcina

M.

Ostavite komentar