25. Septembra 2020.

Policija izuzima dokumentaciju iz Centra za predškolsko vaspitanje

Big Portal

Sektor kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka traži Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovoj predškolskoj ustanovi, Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture, te spornu Odluku o povećanju plata iz 2016. godine.

Podsjećamo, kako je portal CAPITAL nedavno pisao, Kurtinovićka je u septembru  2016. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je sjela u direktorsku fotelju, sebi povećala platu za 20 odsto, a saradnicima od šest do 10 odsto. Tako uvećanu platu primala je sve dok nedavno nije napustila funkciju.

U Odluci koju je sama donijela i potpisala ona se pozvala na Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske iz 2014. godine, prema kojem je imala pravo na povećanje plate u slučajevima kada dolazi do “posebnih opterećenja”.

Međutim, nekoliko sedmica prije nego što je potpisala ovaj sporni akt, sredinom avgusta na snagu je stupio novi Posebni kolektivni ugovor u kojem nije postojalo bilo kakvo uporište za povećanje plate. Preciznije rečeno, akt na koji se pozivala kada je sebi povećala platu nije bio važeći.

Ona je u izjavi za CAPITAL kazala kako je sve odluke donijela u skladu sa zakonom.

Funkciju direkta je obavljala do kraja prošlog mjeseca kada ju je na toj poziciji zamjenila Andrea Dorić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare