Policija istražuje napad u Banjaluci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija istražuje napad u Banjaluci

Policija radi na identifikovanju muškarca koji je u Banjaluci verbalno i fizički napao Dajanu Dangubić (29), pripadnicu Oružanih snaga BiH, te Milicu K. (25) iz Srbije. Prema informacijama iz policije, napad se desio 30. juna oko 0.45 časova kada su njih dvije sjedile na klupi pored rijeke Vrbas u Ulici…

Policija radi na identifikovanju muškarca koji je u Banjaluci verbalno i fizički napao Dajanu Dangubić (29), pripadnicu Oružanih snaga BiH, te Milicu K. (25) iz Srbije.

Prema informacijama iz policije, napad se desio 30. juna oko 0.45 časova kada su njih dvije sjedile na klupi pored rijeke Vrbas u Ulici Majke Jugovića, odnosno blizu jednog kafića. Napadač je, navodno, htio da sjedne kraj njih, a imao je limenku piva u ruci, nakon čega ih napada.

“One su upućene da se jave u Službu hitne medicinske pomoći u Banjaluci, a u policiji su se izjasnile da ne žele krivično gonjenje”, rečeno je u policiji.

Po nezvaničnim saznanjima, nijedna od njih u trenutku napada nije bila na dužnosti niti u uniformama Oružanih snaga BiH.

Dajana je, inače, široj javnosti poznata i kao prva žena u BiH koja upravlja tenkom M-84, te kao jedna od rijetkih djevojaka koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.

Poznata je i kao veliki borac za prava žena.

“Nije ni bitan napad. Evo ne boli prošlo je to. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je ko sjedi u fotelji ‘zakona’. Bitno je što ovo sutra može biti svako od nas”, napisala je ona na Facebooku.

Ona je, kako postoje tvrdnje, napadnuta zbog svog fizičkog izgleda, odnosno zbog kratke frizure.

Iz Ministarstva odbrane (MO) BiH naveli su da su već preduzeli niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica u vezi sa medijskim natpisima o napadu na pripadnicu Oružanih snaga BiH.

“Ministarstvo obrane BiH najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebno onog usmjerenog prema ženama. Obzirom da se incident dogodio izvan vojno kontrolisanog područja i van radnog vremena, MO BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a”, rekli su iz MO BiH.

Oglasio se i Metju Fild, ambasador Velike Britanije u BiH, koji je naveo da je šokiran vijestima o napadu na potporučnicu Dajanu Dangubić.

“Ona je izvrsna ambasadorica ove zemlje. Mi smo sa njom i uz nju”, poručio je on na Twitteru.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar