Policija istražuje NAPAD NA UČENIKA ispred osnovne škole u Aleksandrovcu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija istražuje NAPAD NA UČENIKA ispred osnovne škole u Aleksandrovcu

Trinaestogodišnji S.V, učenik Osnovne škole “Georgios Papandreu” u Aleksandrovcu, fizički je napadnut ispred škole od strane radnika obezbjeđenja sportske dvorane.

Nakon ljekarskog pregleda dječaku su utvrđene tjelesne povrede, a dežurni ljekari su u nalazu i mišljenju objasnili da su povrede rezultat nasilja „uz primjenu tjelesne snage“.

Slučaj je prijavljen u utorak Policijskoj upravi Banjaluka, odnosno Policijskoj stanici Laktaši.

Međutim, ono što zabrinjava je da se niko od nadležnih u školi, počevši od direktora, nije oglašavao o ovom incidentu, koji je uznemirio učenike.

Od policije smo tražili da nam potvrde da li je napad na učenika ispred osnovne škole prijavljen i kakve su mjere preduzeli.

– Izvršenim provjerama navoda iz dopisa koji ste 25.09.2019. dostavili na internet adresu Policijske uprave Banjaluka, obavještavamo vas da je 24.09.2019. zaprimljena prijava u Policijskoj stanici Laktaši. Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja relevantnih činjenica u vezi sa zaprimljenom prijavom u skladu sa čim će se izvršiti kvalifikacija događaja i dostaviti izvještaj nadležnim organima – odgovorili su juče iz Policijske uprave Banjaluka.

U odgovoru se dodaje i da su o svemu upoznati obrazovna ustanova, nadležni organ socijalnog staranja, ali i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Prema izjavi dječaka S.V, napad se dogodio kada je sa društvom zbog smijanja izbačen sa časa fizičkog vaspitanja u školi. Kako je moguće da se učenik istjera izvan škole, jedno je od pitanja na koje juče nažalost nismo mogli dobiti odgovor, jer se niko u školi nije udostojio ni da otvori vrata novinarima.

– Smijali smo se i nastavnik fizičkog mi je rekao: “Marš napolje”. Izašao sam sa drugarima ispred škole i tada se pojavio radnik obezbjeđenja dvorane. Rekao nam je da se smirimo, a zatim mi je opsovao mater i udario me po glavi. Kada sam mu rekao da mu je to zadnji put da me udario, odgurnuo me i uhvatio za ruku – vidno uznemiren zbog svega što se dogodilo ispričao je 13-ogodišnji učenik dodavši kako je odmah pozvao oca.

Stevo V, otac napadnutog učenika, izjavio je da je po dolasku pred školu tražio da se odmah pozove policija.
– Odgovorili su mi kako nema potrebe za tim – rekao je otac, dodavši kako je radnik obezbjeđenja imao namjeru da se potuče i s njim.

Stevo V. je izjavio da je njegov sin živahan, kao i većina učenika, ali da niko nema prava da diže ruku na njegovo dijete i da ga fizički kažnjava.

– Mi smo seljaci, radimo i živimo od zemlje, borimo se kako znamo, ali nije u redu kada vas rođeno dijete pozove iz škole i kaže da ga je neko udario, a tek da ga je udario daleko stariji od njega – izjavio je ogorčeni otac napadnutog dječaka.

Iako smo u više navrata pokušavali da dođemo do izjave direktora, muškarac koji se javio na telefon i predstavio kao sekretar osnovne škole ponovio je da direktora nema, da ga ne može ni obavijestiti do sutra da ga novinari traže, a na kraju je i zaključio: „Ne vjerujem da će vam direktor i kada bude u školi dati komentar“.

Incident i pred novinarima
Najbolju sliku kakav je trenutni međuljudski odnos između učenika osnovne škole u Aleksandrovcu i radnika obezbjeđenja sportske dvorane, koja se nalazi uz osnovnu školu, dao je incident koji se odigrao pred očima novinara.

Radnik obezbjeđenja je prolazio pored grupe učenika koji su mu dobacili „Pera Čvorak“ nakon čega je stariji muškarac grubo odbacio bicikl od sebe i zatrčao se prema učenicima, galameći i tražeći da mu pokažu učenika koji ga je oslovio s nadimkom.

Ubrzo se pojavila i nastavnica i pokušava smiriti učenike, kada se iz grupe đaka začuo glas: „Dokle više da ćutimo, nastavnice. Ja neću da ćutim. Juče su napali jednog učenika isto, neću više da ćutim” – govorio je učenik dok je revoltirani radnik obezbjeđenja psovao odlazeći.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Velika akcija policije protiv automafije u Banjaluci

M.

Gordana Tadić smijenjena s mjesta glavne tužiteljke Tužilaštva BiH

M.

Hrvatska: Preminule 23 osobe, 3.162 zaražene

M.

Ostavite komentar