Policija iskoristila Apple Watch kako bi pronašla otetu ženu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Policija iskoristila Apple Watch kako bi pronašla otetu ženu

Ovo nije prvi slučaj da Appleovi uređaji pomažu spasiti živote svojih korisnika, a s obzirom na sve opcije koje imaju, vjerojatno neće bit ni posljednji.

Da nosivi uređaji mogu poboljšati zdravlje svojih vlasnika, već je dobro poznato. U nekim slučajevima mogu ih upozoriti na nadolazeću bolest (kao što je COVID-19 ili srčani udar), a u drugim im čak i spasiti život, prenosi portal zimo.dnevnik.hr

Upravo se to dogodilo ženi iz Teksasa koju je muškarac oteo, a pronađena je zahvaljujući činjenici da je imala svoj Apple Watch.

Kako javljaju lokalni mediji, žena se na parkiralištu svađala s muškarcem i potom jednostavno nestala. Njena kćer koja je čula svađu, a da nešto nije u redu shvatila je nakon što je čula vrisak i potom je sve utihnulo.

Ubrzo zatim, žena ju je nazvala putem svog Apple Watcha i rekla joj da ju je muškarac s kojim se svađala oteo. Kći je sve prijavila policiji, koja je iskoristila mogućnost lociranja Apple Watcha ne bi li pronašla otetu ženu.

Iako se nigdje ne navodi koju su točno opciju policajci koristili na Apple Watchu, kako bi pronašli otetu ženu, poznato je da policija često koristi lociranje mobilnih uređaja kako bi lakše pronašli osobu koja je u nevolji. Tu tehniku mogli su koristiti i u ovom slučaju, jer je Apple Watch imao mogućnost korištenja mobilne mreže.

Druga je opcija Appleov “Find My” koja locira registrirane Appleove uređaje. O ovom slučaju žena je pronađena nepovrijeđena, a muškarac koji ju je oteo pobjegao je kad je primijetio policiju. Uhapsen je nekoliko sedmica kasnije pod optužbom za otmicu.

Ovo nije prvi slučaj da Appleovi uređaji pomažu spasiti živote svojih korisnika, a s obzirom na sve opcije koje imaju, vjerojatno neće bit ni posljednji.

Danas objavljeno

Windows 10 vam se zamrzava? Probajte neko od ovih rješenja

Zeljka

Šta sve može TV od 400.000 dolara?

Zeljka

Kompanija iz SAD upozorava: “Sajber rat je neizbježan, građani će biti uvučeni u njega”

Zeljka

Ostavite komentar