Policija identifikovala 19 osoba sa žurke u Sarajevu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija identifikovala 19 osoba sa žurke u Sarajevu

Policija je u Sarajevu, pored zatečenih 16, identifikovane još tri osobe, koje su bile učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad istih zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja virusa korona.

“Odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, saopšteno je iz MUP-a KM.

Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su sinoć veliki korona-žurka u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP- a KS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Na zabavi je učestvovalo mnogo poznatih osoba iz javnog života BiH.

Na zabavi su, kako navodi Klix.ba, bili estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekat Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Parada pobjede u Moskvi: Rusija predstavlja svu snagu svoje vojske

M.

EU nije za ukidanje patenata na vakcine

M.

BiH: 119 osoba imalo nuspojave na vakcinu, samo sedam s ozbiljnijim posljedicama

M.

Ostavite komentar