Policija i građani pregledaju autobuse kod V. Kladuše - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Policija i građani pregledaju autobuse kod V. Kladuše

Građani Velike kladuše i okolniH mjesta ne odustaju. I večeras su se okupili i zajedno sa policijom će patrolirati čitavu noć kako bi spriječili prevoznike da dovode migrante u Unsko-sanski kanton.

Građani su poručili “Ostajemo čitavu noć”, javlja “Dnevni avaz”.

Podsjećamo, nekoliko kilometara od Velike Kladuše u mjestu Purići večeras su se okupili građani kako bi izrazili nezadovoljstvo dolaskom migranata i kako bi spriječili prevoznike da ih dovode.

Iako su od komandira policije dobili obećanje da će policija vračati svaki autobus koji bude prevozio migrante, građani su ipak ostali.

Zaustavljen je jedan autobus i policija pregledava ima li migranata u njemu dok građani podržavaju policiju.

Građani su i sinoć pregledali autobuse. Tako su na lokalitetu Skokovi, na ulazu u Veliku Kladušu, mještani zaustavili autobus koji saobraća na redovnoj liniji između Sarajeva i Velike Kladuše. Prema riječima očevidaca, u autobusu se nalazio veliki broj migranata, što je razljutilo građane, pa je autobus vraćen u smjeru odakle je došao.

Takođe, na lokalitetu Purići isto se dogodilo s autobusom koji saobraća između Bihaća i Velike Kladuše i vozilo je vraćeno, a migrantima je onemogućeno da se iskrcaju. Na licu mjesta bio je i veći broj pripadnika MUP-a USK koji, međutim, nisu intervenisali, a tokom noći građani su se razišli te je situacija normalizirana.

(Nezavisne/Avaz)

Danas objavljeno

“Ako neko misli da će Srbiju natjerati da prizna Kosovo, to se neće dogoditi”

M.

Kapitol pod opsadom; “Ne možemo da kažemo zašto”

M.

Grčka: Novi zemljotres u regionu Larisa

M.

Ostavite komentar