25. Juna 2019.

POLICIJA DOZVOLILA OKUPLJANJE, ALI NE NA TRGU Stanivuković: Da mogu poslali bi nas na Manjaču

Big Portal

Policija je dozvolila najavljeno mirno okupljanje građana, ali ne na Trgu Krajine kako su opozicionari zahtijevali, nego u Parku Mladen Stojanović.

  • Htjeli su park, dobiće park. Oni bi najsrećniji bili da nas pošalju na Manjaču, ali negdje još dalje da se ni ne vidimo. Mi ćemo biti istrajni u borbi da oslobodimo Trg Krajine i vratimo ga građanima. Pa Rimljani su se prije 2.000 godina okupljali na trgu, a mi ne možemo. Ciceron je govorio na trgu, a mi ne možemo – rekao je Stanivuković nakon informativnog razgovora u policiji gdje je pozvan zajedno sa poslanikom Nebojšom Vukanovićem.

On je dodao da su im okupljanje na trgu zabranili jer kažu da je kritično, obasno i nije bezbjedno.

  • Park smo prihvatili jer u ovim trenucima treba da se okupljamo gdje god stignemo. Njihova namjera je da u ovoj zemlji nema okupljanja. Ali mi ćemo biti istrajni, borićemo se dok nas ne vrate na Trg, burićemo se da se zaustavi represija i hapšenje građana – rekao je Stanivuković, i poručio da sve ostaje isto kada je okupljanje u pitanju osim lokacije.
    Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da su u policiji imali pristojan razgovor, ali da je iznenađen što nije bilo nikoga od žandarmerije.
  • Skup će se definitivno organizovati u parku uz mogućnost jedne protestne šetnje do zgrade Vlade ili Narodne skupštine Republike Srpske. To će biti miran skup, a nama je najvažnije da bude maksimalno pristojno, i da nikakvi incidenti ne zasjene našu namjeru. Apelujem da svi građani koji dođu ne provociraju policiju i da sve protekne u miru – rekao je Vukanović.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Sredoje
Sredoje
4 godine prije

Uvažena gospodo, Vi ste pristali da budete diskriminisani . Ako VI ne možete dobiti dozvolu da održite mirni skup na Trgu Krajine, onda to ne može niko drugi.
Ne možete na to pristajati u ime građana.
Vaš pristanak je poraz demokratije i time ste postali isti kao i oni.
Idite u taj Vaš park, pa budite tamo isti kao i najkorumipranija vlast.