Policija dobija novi uređaj: Lakše će otkrivati drogirane za volanom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Policija dobija novi uređaj: Lakše će otkrivati drogirane za volanom

Funkcioniše kao antigenski test i može da otkrije ne samo kanabis, kokain, benzodiazepine i opijate, već i amfetamin i metamfetamin.

Novi uređaj za testiranje na droge u saobraćaju, odnosno u vožnji je u završnoj fazi razvoja. Kako se navodi, u stanju je da testira širi spektar droga na terenu.

Funkcioniše kao antigenski test i može da otkrije ne samo kanabis, kokain, benzodiazepine i opijate, već i amfetamin i metamfetamin.

Prednosti novog sistema su što je sakupljanje oralne tečnosti veoma brzo, vreme testiranja je smanjeno na 2-8 minuta, a uređaj je lako prenosiv bez potrebe za drugim uređajem za očitavanje rezultata, navodi Revijahak.

Uređaj ima sve sertifikate kako bi povećao sposobnost policijskih patrola da testiraju vozače na prisustvo ilegalnih droga i olakšao privođenje prestupnika pravdi.

Novi uređaj za preliminarno testiranje na droge razvio je nemački proizvođač Securetec, a već ga koristi irska saobraćajna policija, koja je najavila intenzivnu šestonedeljnu kampanju bezbednosti na putevima širom zemlje do Božića i Nove godine, piše Roadpol.

B92.

Danas objavljeno

Zašto se lampica koja upozorava na poledicu uključuje na temperaturama iznad nule

Vanja A

Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice

Vanja A

Trajno oduzimanje vozačke u dva slučaja

Vanja A

Ostavite komentar