27. Septembra 2022.

Policajci tokom intervencije nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj Tesli, izašli kroz prozor

Big Portal

Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme od trenutka kada ih koristi policija u švicarskom gradu Bazelu, a to je od 2019. godine. Ipak, sada je po svemu sudeći policiji prekipelo jer ih je službeni Tesla Model X 100D doveo u sramotnu situaciju tokom potere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom intervencije i nisu se mogla otvoriti.

Naime, tokom akcije policijski službenici su zatražili od dvojice biciklista da stanu. Jedan je poslušao, a drugi pobegao.

Policajci su zatim pokušali izaći iz Tesle jer su hteli zaustaviti odbeglog biciklistu. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju.

Dakle, policajci nisu mogli izaći iz automobila.

“Biciklista je tada primetio da ne možemo izaći iz vozila (naša vrata nisu mogla da se otvore uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je da beži”, stoji u izveštaju.

Poletni biciklista iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred Tesle i navodno je zafrkavao službenike. Na kraju, policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačevom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio intervenciju.

Portparol policije potvrdio je incident i naveo da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika i da će svi službenici biti upoznati sa tim.

Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu da otvore vrata je izuzetno opasna. Pogotovo kada je u toku intervencija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare