13. Januara 2022.

Policajci jurili Pokemone umjesto pljačkaše – sud ih žestoko kaznio

Big Portal

Dvojici policajaca iz Los Anđelesa odbijena je žalba koju su uložili posle dobijanja otkaza jer su igrali video-igru Pokemon GO, dok su išli ulicama grada, umesto da odgovore na poziv o pljčki u robnoj kući.

Na snimcima koji su zabeleženi u policijskim kolima u kojima su u aprilu 2017. godine policajci Luis Lozano i Erik Mičel bili na dužnosti i vozili Los Anđelesom, čuje se da su uspeli da uhvate Snorlaka i Togeticu. Uprkos tome što su primili poziv o pljački u obližnjoj robnoj kući, policajci su odlučili da nastave potragu za virtuelnim džepnim čudovištima.

Posle istrage u kojoj je otkriveno da su obojica bili zavisnici od ove igre, otpušteni su, mada su oni negirali optužbe, tvrdeći da su samo razgovarali o toj igri, a da je nisu igrali.

Međutim, detalji istrage potvrđuju da je u jednom trenutku “Mičel upozorio Lozana da je Snorlak upravo iskočio”, posle čega su nastavili vožnju još 20 minuta u pokušaju da uhvate Pokemone.

Oba policajca su optužena po šest tačaka za nedolično ponašanje. U svojoj žalbi su priznali da nisu odgovorili na poziv i da jesu ulovili Snorlaksa, ali su to nazvali “usputnim aktivnostima“.

Insistirali su na tome da nisu aktivno lovili Pokemone, već da su samo slikali i slali prijateljima. Mičel je čak tvrdio i da nije znao da je Pokemon GO video-igra jer nije tako reklamirana.

Dvojica policajaca tvrde da je njihovo otpuštanje “prestroga” kazna i da su samo napravili manji previd. Kalifornijski žalbeni sud, međutim, nije poverovao u njihova objašnjenja i potvrdio je odluku da budu otpušteni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare