Polestar otvorio fabriku u Kini - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Polestar otvorio fabriku u Kini

U jeku rastućih trgovinskih napetosti, Volvoov brand Polestar je nastavio sa planovima za izvoz svog modela kineske proizvodnje u Sjedinjene Države, u narednoj godini, saopštio je direktor automobilske kompanije.

Polestar je danas otvorio fabriku u zapadnom gradu Chengdu za proizvodnju Polestar 1, hibridnog coupea koji koristi i benzin i električnu energiju, s karoserijom od ugljeničnih vlakana.

Prodaja Polestara 1 u Evropi je počela u ovoj godini, po ceni od oko 150.000 evra, saopštio je direktor Polestara Thomas Ingenlath. Rekao je i da bi prodaja u SAD-u trebalo da počne u narednoj godini.

Kineski proizvođač vozila Geely Holding je od 2010. godine vlasnik kompanije Volvo Cars.

Američki predsednik Donald Tramp bi trebao da u novembru objavi eventualnu akciju protiv uvoza vozila nakon istrage koja ima za cilj da ustanovi eventualne štete po nacionalnu bezbednost. Tramp je izjavio da će Vašington održati razgovore s Evropskom unijom, Japanom i eventualno drugim zemljama u kojima će najverovatnije najaviti smanjenje uvoza.

Kina izvozi relativno malo vozila u Sjedinjene Države, ali je Tramp uveo kaznene tarife do 30 posto na ostale kineske proizvode, u borbi oko trgovine i tehnologije. Neki proizvođači izmeštaju proizvodnju iz Kine kako bi izbegli Trampove visoke tarife.

“Očigledno bismo voleli da politički čelnici uvedu ravnomerne tarife kako bi razvili poštenu i slobodnu trgovinu među svim zemljama”, izjavio je Ingenlath.

“Zadatak koji je pred svetom i mislim da bi svaki političar trebala da ga prihvati, jeste da naporno radimo na pitanju okoline. To je ono čemu sve rasprave i energija moraju da budu posvećeni”, izjavio je on, prenosi Associated Press.

Izvor. AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar