Pola odjeljenja ide u izolaciju: Učenica iz banjalučke škole pozitivna na koronu - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Pola odjeljenja ide u izolaciju: Učenica iz banjalučke škole pozitivna na koronu

Jedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Banjaluci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas novi virus korona potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je za Srpskainfo direktorka ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka đaka, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u skladu sa procedurama.

–Učenica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac, takođe, pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme – kaže direktorka ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

–Mogu slobodno reći da se djeca vrlo savjesno i odlično snalaze u ovome i apelujem na odrasle da ne budu ti koji će posrnuti. Škole i nastavnici su spremno dočekali novu školsku godinu i uz pomoć roditelja možemo da što bolje zaštitimo i djecu i sve ostale u zajednici – ističe Željka Opačić.

Foto: Siniša Pašalić/ RAS Srbija
Autor: Valentina Mišljenović, Srpskainfo

Danas objavljeno

Završeni izbori, najveći odziv u srpskim sredinama

M.

Jak zemljotres na Kurilskim ostrvima

M.

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

Ostavite komentar