Pol Makartni: Plakao sam godinu dana kad je Linda umrla - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pol Makartni: Plakao sam godinu dana kad je Linda umrla

Britanski muzičar i član legendarnih Bitlsa Pol Makartni izjavio je za BBC da je nakon smrti svoje supruge Linde plakao godinu dana.

Britanski muzičar i član legendarnih Bitlsa Pol Makartni izjavio je za BBC da je nakon smrti svoje supruge Linde plakao godinu dana.

Linda Makartni, čuvena fotografkinja i Polova prva supruga, preminula je 1998. godine od raka dojke. Imala je samo 56 godina.

Polova majka, Meri, preminula je od iste bolesti u 47. godini života, kada je on imao samo 14 godina.

“I mama i Linda umrle su od iste bolesti. (Tada) nismo imali pojma od čega je mama umrla, jer niko nije pričao o tome. Samo je umrla. Najgora stvar je bila to što su svi to veoma stojički podnosili, svi su se dobro držali, a onda biste jedne večeri čuli mog oca kako plače u susednoj sobi. To je bilo tragično budući da ga nikada ranije nismo čuli kako plače. Bila je to tiha, intimna žalost”, ispričao je Makartni za BBC.

Njegova žalost za Lindom, kako je priznao, bila je daleko otvorenija.

“Mislim da sam plakao godinu dana, tu i tamo. Očekujete da će osoba koju volite ušetati u prostoriju, zato što ste toliko navikli na nju. Mnogo sam plakao. Bilo je gotovo sramotno, osim što se činilo da je to jedino što možete da radite”, poverio se muzičar.

Pol Makartni se američkom fotografkinjom Lindom Istman oženio 1969. godine. Nakon raspada Bitlsa zajedno su formirali bend Wings. Imaju troje dece – Meri, Stelu i Džejmsa, a Makartni je usvojio i Lindinu ćerku iz prvog braka – Heder.

Nakon Lindine smrti, Makartni je od 2002. do 2006. bio u braku sa aktivstkinjom i bišom manekenkom Heder Mils, a od 2011. je u braku sa biznismenkom Nensi Ševel.

Linda Makartni imala je zavidnu karijeru kao fotografkinja. Probila se 60-ih godina, prateći modernu muzičku scenu.

Njen portet Erika Kleptona iz 1968. godine prvo je delo jedne fotografkinje koje je objavljeno na naslovnoj strani magazina Rolling Stone.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog pregleda

Vanja A

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Vanja A

Šta se dešava sa tijelom ako se pretjerano znojite i u zimskim danima

Vanja A

Ostavite komentar